2009-12-15 15:43:36• hírek • Parajdi Andrea

Gyógymatracra gyűjtöttek

Egy balesetet szenvedett motoros férfi felépüléséhez gyűjtött adományokat a Viking Motoros Klub és az Eagle Bikers Baráti Kör. A vikingesek által hétvégén Mezőpetriben megszervezett Évadzáró partyn számos motoros klub ajánlott fel összegeket a 47 éves férfi számára, akkor ugyanis még senki sem gondolta, hogy a hat hónapja kórházban fekvő motoros végleg feladja a harcot.

-Nem ismertük, nem volt a barátunk, de motoros volt ezért szívünkön viseltük a sorsát. Segíteni akartunk neki és a családjának, hogy könnyebb legyen számukra a gyógyulási időszak - magyarázzák a motoros fiúk, Nagy Attila, a Viking Motoros Klub tagja, illetve Béres Zoltán, az Eagle Bikers elnöke, akik megdöbbenve hallották, hogy a motoros férfi immár nem küzd tovább az életéért, ugyanis hétfő hajnalban tüdőgyulladás vitte el.

Bandula István Börvelyben élt feleségével, két gyereke és két unokája van. Hat hónappal ezelőtt motorozás közben kicsúszott egy kanyarban, és az út menti árokba esett. A balesetben komoly fejsérülést szenvedett ezért két és fél hónapig kómában feküdt. Felébredése után a nagyfokú agykárosodás miatt teljes ellátásra szorult.

A vikingesek és a motoros sasok segíteni akarták a férfi felépülését. December 5-én, amikor Mikulás-napi szépségversenyt szerveztek felajánlásokat is fogadtak. A beteg férfinak akkor hatszáz lejt adományoztak. A motorosok kikérték a kezelőorvos véleményét, majd annak tanácsára az összegyűlt összegből gyógyszereket és olyan egyéb kellékeket vásároltak, amellyel a felépülését segíthették.

„Egy gyógymatracra lett volna szüksége"-magyarázza Nagy Attila, hogy miért szerveztek újabb adománygyűjtést a hétvégén a Mezőpetriben megtartott Viking Motoros Klub Évadzáró partyján.

A Viking Motoros Klub és az Eagle Bikers Baráti Kör mellett a zilahi MMC, illetve a nagyváradi Hawks is gyarapította az adományperselyt, valamint a határon túlról az Ábrányi Lovagok, a Keleti Motoros Egyesület, a Veteránok, a Nyíregyházi Autós-,Motoros Klub, illetve a Keleti Blokk Motoros Egyesület is hozzájárult ahhoz, hogy Bandula István megkaphassa az orvosok által javasolt gyógymatracot. Mindhiába, hiszen úgy tűnik a jótett továbbra is kevés ahhoz, hogy befolyásolni lehessen a sors alakulását. Az összegyűjtött pénzösszeg természetesen Bandula István családját illeti, azonban mégiscsak szívszorító arra gondolni, hogy a tervezett gyógymatrac helyett a motoros férfi egy olyan fekhelyet kap, amelyben örök nyugalomra lelhet.


Egy motoros férfi felépülését akarták segíteni a szatmári motoros társaságok.
Béres Zoltán és Nagy Attila megdöbbenve hallották a hírt, hogy hétfő hajnalban elhunyt a motoros férfi


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: