2018-02-20 07:24:31• hírek • közlemény

Gyógyítás önzetlen szeretettel

A Gyermekrák Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából február 16-án egy csoport tanuló, tanár, pszichológus, a Hans Lindner Alapítvány munkatársai és a Reménysugár program önkéntesei Kolozsvárra látogattak azzal a céllal, hogy átadják ajándékaikat, amit több száz szatmári tanuló önkéntesen gyűjtött. 

A daganatos betegségben szenvedő gyerekeket a 2-es számú Gyermekgyógyászati Klinika onkó-hematológiai részlegén, valamint az Onkológiai Intézet gyermekosztályán kezelnek.


A látogatás célja az is volt, hogy bátorságot vigyenek azoknak, akiket kezelnek és akik rájuk ügyelnek, hogy küzdjenek hittel és reménnyel, másrészt hangsúlyozottabban figyeljenek az egészséges táplálkozásra, ami szintén elengedhetetlen mind gyógyuláshoz, mind az utógondozásban. Ezért az iskolákból érkező csomagokban különös figyelmet szenteltek annak, hogy legyenek benne valódi, természetes élelmiszerek (gyümölcslé, lekvár, méz), melyekről azt is tudni kell, hogy Szatmár megyében készítették.


Megható találkozás volt, a látogatók beszélgettek olyan gyermekekkel, akiknek a kórház lett a második otthonuk, de amit hamar maguk mögött szeretnének tudni. A medikusok csapata nagyon kedvesen fogadta a szatmári vendégeket kihangsúlyozva, hogy a családtagok látogatása mellett nagyon fontos a kívülről érkező látogatók által magukkal hozott bátorság, bizalom és alkalomadtán a vidámság is, mely fényt hoz az ottélők hétköznapjaiba.

 
A gyerekek, akiknek egészségi állapota megengedte, kijöttek a kórtermekből és örültek a látogatásnak, beszélgetésekbe elegyedtek, átvették az ajándékokat, nevettek és viccelődtek, belépve az önkéntesek által teremtett pezsgő hangulatba. Papírra vetették és megörökítették gondolataikat, egyesek meséltek magukról, tanúbizonyságot téve olykor emberfeletti erõsségükről és bátorságukról. Nemcsak ők kaptak, hanem a látogatásról hazatérők is
emlékezetükbe írták és elraktározták az ott tapasztaltakat, azt az egy grammnyi reményt és szeretetet, amit adni és kapni tudunk.
 

A Hans Lindner Alapítvány visszatér a gyermekonkológiára, ahányszor erre szükség van, mivel ezek a látogatások kiváltképp fontosak, és embereket mozgatnak meg, akik megértik, hogy egy segítő kéz többet jelent, mint ezer kimondott szó.
 

Külön köszönet illeti a szatmári iskolák (Hám János Katolikus Iskolaközpont, Református Liceum, 10-es számú Általános iskola, Doamna Stanca Főgimnázium, Mihai Eminescu Főgimnázium, Gheorghe Dragos Gazdasági és Pénzügyi Líceum) tanárait és diákjait, a szatmári Pszicho-Onkológiai Szövetséget és a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti képviseletét, akik példaértékűen részt vállaltak és hozzájárultak a csomagok összegyűjtésében, átadásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: