2012-05-07 16:57:38• hírek • Kocsis Zoltán

Gyilkosság és nemi erőszak az Avasban

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Két szörnyű bűncselekmény miatt riasztották vasárnap az Avasfelsőfalui Rendőrség munkatársait: előbb egy nemi erőszak, majd egy késeléses gyilkosság miatt. Érdekesség, hogy az elkövető egyik esetben sem Szatmár megyei, mi több, az elhunyt sem.

Időrendbeli sorrendben haladva az első eset vasárnap reggel történt. Egy 50 éves nő 7.30-kor értesítette a rendőrséget, hogy a 71 éves édesanyját egy ismeretlen férfi megerőszakolta. A Lajosvölgyén egyedül lakó idős nőre egy férfi rátörte az ajtót, majd erőszak alkalmazásával szexuális közösülésre kényszerítette. A nyomozásnak köszönhetően a rendőrség gyorsan ráakadt az elkövetőre. A 32 éves Petru B. Vajdahunyadról jött Szatmár megyében munkát keresni, mielőtt erre a szörnyűséges tettre ragadtatta el magát.

Az idős nőt az Avasfelsőfalui Városi Kórházba szállították, ahol megállapították, hogy 16-18 napi orvosi ellátásra szorul. A gyanúsítottat 29 napi előzetes letartóztatásba helyezte a Szatmár Megyei Törvényszék.

Alig néhány órával és néhány kilométerrel odébb Bikszádon történt a másik eset, amely tragédiával végződött: egy 31 éves férfi életét vesztette.

Az Avasfeslőfalui Rendőrség, a Szatmár Megyei Rendőrség Bűnügyi Osztályának valamint a Törvényszék mellett működő Ügyészség munkatársainak nyomozása során kiderült, a Botosaniból származó férfi alkoholos állapotban szóváltásba került a 21 éves Alexandru H.-val. A vita tettlegességig fajult, utóbbi pedig egy késsel mellkason szúrta ellenfelét.

A botosani férfit az Avasfelsőfalui Városi Kórházba szállították, ám már nem tudták megmenteni az életét. A galaci fiatalembert 29 napra előzetes letartóztatásba helyezték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: