2014-04-24 00:05:18• hírek • Kocsis Zoltán

Gyilkos kontráival szerzett minimális előnyt a Real

Karim Benzema gólja döntött
Karim Benzema gólja döntött

Hiába birtokolta jóval többet a labdát és játszott nyomasztó mezőnyfölényben az első húsz percben a címvédő Bayern München a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén a Real Madrid otthonában, Karim Benzema 19. percben kontrából szerzett találata döntötte el a győztes kilétét. A találat ráadásul a bajorok lendületét is megfékezte.

A mérkőzés előtt két nagy kérdés volt: Carlo Ancelotti két szupersztárja, Ronaldo és Bale közül számíthat-e valakire. Végül a portugál kezdett, a walesi pedig az utolsó negyedórára váltotta őt.

A mérkőzés első húsz perce azonban távolról sem Ronaldóról és a Realról szólt. A bajorok már-már nyomasztó mezőnyfölényt alakítottak ki, a madridiak szinte el sem hagyták saját térfelüket. Ha valakit, akkor Ancelottit ez biztosan nem zavarta: a Milannal játékosként és edzőként is BL-győztes mester erre készítette fel csapatát, amely olyan tökéletesen védekezett, hogy Robben megpattanó lövésén kívül a Bayern nem igazán tudott veszélyes lenni Casillas kapujára.

A 19. percben aztán a spanyol védelem ismét blokkolt egy veszélyesnek tűnő német lövést, majd a Real villámgyors kontrára indult: Ronaldo ugratta ki Coentraót, Boateng elkövette azt a hibát, hogy a labdát és az ellenfelet is maga elé engedte. A portugál remekül centerezett, középen pedig Benzemának nem volt más dolga, mint hogy közelről a kapuba passzolja a labdát.

A bekapott gól megfogta a vendégeket, mezőnyfölényük alábbhagyott. A Real feljebb tolta védekezését, igyekezett minél hamarébb megzavarni a németek labdafelhozatalát. Ezzel együtt továbbra is kontrából tudtak igazán veszélyesek lenni. Olyannyira, hogy szünetre akár három góllal is vezethettek volna, amennyiben előbb Ronaldo, majd di Maria nem lő ziccerből kapu fölé.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első véget ért: Ronaldo erős, lapos lövését Neuer védte. Noha a mezőnyjátékosok közül az első félidőben a portugál ért legkevesebbszer labdához, a 67. percben ismét bravúrra késztette Neuert. Ekkor már nyoma sem volt a Bayern mezőnyfölényének, a két csapat a pálya közepén gyűrte egymást.

Az utolsó tíz percre ismét támadóbbá vált a Bayern, amely azonban érezhetően vigyázott arra is, hogy nem kockáztasson sokat. A 80. percben Müller lövése még megpattant egy védőn, négy minutummal később viszont Casillas óriási barvúrja kellett ahhoz, hogy Götze ne egyenlítsen ki.

A játékosként és edzőként is BL-t nyert edzők első csatáját Ancelotti nyerte, azonban biztosak lehetünk benne, a müncheni visszavágóra Pep Guardiola nem hagyja annyiban a dolgot.

Bajnokok Ligája elődöntő visszavágó:
Real Madrid - Bayern München 1-0
gól: Benzema (19.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: