2009-03-11 11:48:08• hírek • MTI/AFP/AP/Reuters

Gyilkos ámokfutók

Kilenc embert lelőtt, majd önmaga ellen fordította a fegyvert egy ámokfutó helyi idő szerint kedden az Egyesült Államokban két alabamai kisvárosban, majd szerda délelőtt egy fekete egyenruhás férfi gyilkolt Németországban.

Az amerikai illető - akinek személyazonosságát nem fedték fel, s az indítékairól sem lehet tudni semmit - legalább négy helyszínen nyitott tüzet a déli állam délkeleti csücskében a hatóságok ismerete szerint. A jelek arra utalnak, találomra választotta ki áldozatait.

Először késő délután Samsonban, egy kétezer lelkes településen lőtt: itt négy felnőttet és egy gyereket ölt meg, köztük állítólag a helyi rendőrfőnök feleségét és három hónapos kislányát. Később megtalálták még két felnőtt holttestét két szomszédos házban.

A gyilkos ezután autóba ült, és az 52-es úton rendőrökkel a nyomában elindult a Samsontól 20 kilométerre, Florida állam határán fekvő Geneva felé. Útközben rálőtt egy rendőrautóra, könnyebben megsebesítve egy rendőrt. Két másik embert is megölt, egyiküket egy áruháznál, és egy nőt, amint kilépett egy benzinkút üzletéből. Az ámokfutás egy genevai fémmegmunkáló üzemben ért véget, a férfi állítólag itt dolgozott. A rendőrök a férfit holtan találták az üzem területén, öngyilkos lett.

Szerda délelőtt a legfrissebb hírek szerint kilenc vagy tíz  halálos áldozatot követelt egy ámokfutó által végrehajtott merénylet egy németországi iskolában a Stuttgart melletti Winnendenben.

A helyi rendőrség közlése szerint több sérült is van. Egyes hírek 11 halálos áldozatról számolnak be. A tettes elmenekült a település központja felé. Az iskolát azonnal kiürítették, s kisváros központját a rendőrség teljesen lezárta.

Értesülések szerint a merényletet az iskola egyik korábbi diákja hajtotta vége, ezt azonban a hatóságok nem erősítették meg.  Szemtanúk szerint a merénylő fekete ruhát viselt, amikor az iskolába betörve lövöldözni kezdett. A DPA hírügynökség tudni véli, hogy a tettes egy 17 éves diák. Az első hírek szerint a halálos áldozatok és a sebesültek egyaránt diákok.     
A merénylet kora délelőtt történt a mintegy 30 ezer lakosú, Stuttgartól északkeletre  fekvő Winnenden Albertvile nevű középiskolájában.

A legfrissebb hírek szerint a fiatal ámokfutót a tetthelytől mintegy 40 kilométerre, egy szupermarket parkolójában lőtték le, miután az további három személyt meggyilkolt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: