2013-03-19 12:18:27• hírek • MTI

Gyilkolni akart, de meghalt

Seevakumarannak soha nem volt fegyelmi ügye az egyetemen, és a bűnügyi nyilvántartás is csak egyetlen bejegyzést tartalmaz vele kapcsolatban: egy 2006-os előállítást, közlekedési vétség miatt.

Tömeggyilkosságra készült az a férfi, akit holtan találtak a Közép-floridai Egyetem (UCF) orlandói kollégiumában, lőfegyverek, lőszerek és házi készítésű pokolgépek között - közölte a rendőrség.

A halottat James Oliver Seevakumaranként azonosították. A 30 éves férfi, aki 2010 és 2012 között az egyetem hallgatója volt, öngyilkos lett. Az idei tavaszi szemeszterre már nem iratkozott be, és az egyetem vezetése a kollégiumból is el akarta távolítani.

A rendőrség adós maradt Seevakumaran indítékával, csak annyit közölt, hogy a szobájában talált jegyzetekből kiederült: alaposan kitervelt támadásra készült. A férfi februárban szerezte be fegyvereit - egy félautomata karabélyt és egy pisztolyt -, valamint mintegy 200 lőszert és robbanóanyagokat, amelyekből négy pokolgépet épített. Utóbbiakat a holttest mellett találták meg, egy hátizsákban.

Az esettel kapcsolatban egyelőre csak egy feltételezést osztottak meg: Seevakumaran tervét valószínűleg az hiúsította meg, hogy a hatóságok előbb érkeztek ki a kollégiumhoz, mint számított rá, miután ő beindította a hétszintes épület tűzriasztó rendszerét, hogy a lakókat egy helyre terelje.

A vészjelző beindítása után visszatért szobájába a fegyverekért. Itt összetalálkozott a lakótársával, majd fegyvert fogott rá, de nem bántotta. Ez a diák hívta fel a segélykérő 911-es számot. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, Seevakumaran már főbe lőtte magát.

A kollégiumból és az ahhoz kapcsolódó parkolóházból mintegy ötszáz diákot menekítettek ki. Az egyetemen hétfőn elővigyázatosságból szüneteltették az oktatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: