2012-10-12 18:20:14• hírek • Póti Orsolya

Gyertyát gyújtottak a szépkorúakért

A Házi Beteggondozó Központok munkájának támogatása volt annak a jótékonysági akciónak a célja, amelyet október 12-én rendezett meg a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet.

Az „Egymillió csillag" elnevezésű nemzetközi, gyertyalángos szolidaritási megmozdulás keretében szervezett eseményre, az elmúlt évekhez hasonlóan a város új központjában, a Corneliu Coposu sétányon került sor, ahol a résztvevők mécsesek vásárlásával és közvetlen adományokkal támogathatták a Házi Beteggondozó Központokat, illetve tombolát is vásárolhattak.

A rendezvény 18 órától köszöntőbeszédek sorozatával vette kezdetét. Elsőként Löchli Tündér Terézia, a Szatmári Caritas Szervezet vezetője szólt az egybegyűltekhez, majd Ugocsán Ildikó, a Házi Beteggondozó Központ egyik munkatársa számolt be a központ tevékenységeiről és helyzetéről.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet kilenc Házi Beteggondozó Központja 14 településen biztosítja szolgáltatásait és évente több mint 900 időst, beteget lát el.



Mint megtudtuk, ezen központok munkatársai egészségügyi ellátást, betegek felügyeletet és kezelést, az ágy és a beteg higiéniáját biztosítják, illetve táplálkozási tanácsokat adnak, mozgásgyakorlatokat végeztetnek, illetve segítenek a gyógyszerek és gyógyászati eszközök beszerzésében és a hivatalos okiratok kezelésében.

Idén a köszöntőbeszédek és a gyertyagyújtás mellett koncertek is várták a közönséget. Elsőként Cserey Csaba és Balogh Feri lépett fel ütős hangszerekkel, majd az OPUS 4 szórakoztatta a közönséget örökzöld slágerekkel.

A helyszínen az Autonet jóvoltából kiállításra és árverezésre kerültek azok a műalkotások, amelyeket a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem diákjai készítettek autóalkatrészekből.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: