2013-05-27 14:13:26• hírek • Póti Orsolya

Gyertyát gyújtanak a hegymászók emlékére

Egy héttel Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók eltűnése után az Erdélyi Kárpát Egyesület megemlékezést rendez május 28-án minden olyan erdélyi városban, ahol EKE-osztályok működnek.

Május 28-án, kedd este 21 órától az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti osztálya is várja az emlékezni vágyókat a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermébe. A szervezők minden résztvevőt arra kérnek, hogy hozzanak magukkal egy szál gyertyát vagy mécsest.

Erőss Zsolt és Kiss Péter a Magyarok a világ nyolcezresein Kancsendzönga-expedíció közben, a sikeres csúcstámadás utáni leereszkedéskor tűnt el. A két magyar hegymászó május 20-án, hétfőn jutott fel a Kancsendzönga 8586 méteres csúcsára, ezután viszont elvesztették a kapcsolatot velük.

Keresési expedíciót folytattak a hegymászókért, de nem találták meg őket és már semmi remény arra, hogy élve előkerüljenek. A nepáli hatóságok megbízásából egy tíz serpából álló csoport indult a feltételezett balesetének felderítésére, de csak akkor küldenek helikoptereket, ha megtalálják a baleset pontos helyét.



Egyébként Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere azzal a javaslattal nyitotta meg május 24-én a Romániai Magyar Demokrata Szövetség 11. kongresszusát, hogy a rendezvény helyszínéül szolgáló sportcsarnokot Erőss Zsolt hegymászóról, a város szülöttéről nevezzék el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: