2010-12-13 17:48:39• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Sütő az új kálmándi alpolgármester

Sütő Imre
Sütő Imre

Kálmánd község helyi tanácsának kilenc tagja hétfő délután egyhangúlag támogatta Schlakter Ferenc polgármester azon indítványát, hogy Sütő Imre legyen az új polgármester. Amint hírportálunkon többször is olvashattak róla, a Nagykároly melletti kisközségben Balogh Sándor lemondása miatt időközi helyhatósági választásokat kellett tartani.

Rekordszámban éltek ugyan már a legelső választáson szavazati jogukkal a kálmándiak, mégsem sikerült első nekifutásra polgármestert választaniuk, hiszen meglepetésre egyik jelölt sem kapta meg a voksok fele plusz egy szavazatot. Második nekifutásra sikerült, s a korábbi alpolgármestert, az RMDSZ jelöltjét, Schlakter Ferencet bízták meg az elöljárói feladatok ellátásával.

Az első forduló után Schlakter Ferenc, akkor még mint polgármesterjelölt elmondta portálunknak, hogy mindenképpen Sütő Imrét, a Német Demokrata Fórum tanácstagját jelöli majd helyettes polgármesternek, amennyiben megválasztják. Ennek megfelelően az elöljáró a hétfői gyűlésén az önkormányzati határozathozó testületnek korábbi tanácsbéli kollégáját, Sütő Imrét kérte fel erre a tisztségre. Mind a kilenc tanácstag támogatta ezt az indítványt.

Egyébként a hétfő délutáni gyűlésen két új tanácstag is felesküdött a község ügyeinek a képviselésére. Fink Tamást a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelölte tanácstagnak, míg Nonn Árpádot az RMDSZ.

Az önkormányzati döntéseket meghozó testület dicséretre méltó határozatot hozott: hogy anyagi értelemben is jelét adja a község annak, megbecsüli elődjeit, illetve az idős korosztályt, ezentúl minden századik életévét betöltött kálmándinak 500 lejt ad születésnapja alkalmából. A határozatnak mindjárt foganatja is lett, így Kreiter Mária néni még egy születésnapi ajándéknak örülhetett, ha mégoly jelképesnek is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: