2011-01-28 16:52:22• hírek • Szatmár.ro

Gyermekvetélkedő Kálmándon

Kálmándon szervezték meg az Adj, király, katonát! megyei elődöntőjét.

Pénteken a helyi és a börvelyi iskola tanulóinak részvételével került sor Kálmándon a Magyar Ifjúsági Tanács által szervezett műveltségi vetélkedő-sorozat elődöntőjére. A versenyen 42 gyermek vett részt, akik hármas csapatokba sorsolva a következő versenyszámokban mérték össze tudásukat: címerkészítés, villámkérdések, "legények futása" (zsákban), "legyen ön is nagycsaládos", „tojásfogás".

A zsűri összetétele: Dragos Éva, Bréda Angéla, Tempfli Annamária. Döntésük értelmében a vetélkedőt a "Királyok" nevű csapat (Tempfli Péter, Lisnic Laura, Nagy Anita) nyerte, így ők jutottak a március 19-én megrendezendő kolozsvári döntőbe. Második helyezett a "Szuper hármas 2" nevű csapat (Koch Vivien, Bene Karolina és Zurik Dániel) lett, míg a harmadik helyet a "Nyerő Hármas" (Belényi Kitti, Bréda Márk, Pletyák Ingrid) nevű csapat szerezte meg. Ők az oklevelek mellett jutalomban is részesültek. A megmérettetés összes résztvevője kapott emléklapot.

A versenyzőket friss, kálmándi langallóval kínálták meg. A vetélkedő szervezői Németi Enikő, Török Tamás és a kálmándi iskola pedagógusai voltak.


Kálmándon volt az iskolások versenye
Kálmándon volt az iskolások versenye


Minden résztvevő diplomát kapott
Minden résztvevő diplomát kapott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: