2014-02-28 16:34:30• hírek • Szatmár.ro

Gyermekverseket szavaltak

Pénteken tartották meg a Kányádi Sándor Versmondó Verseny megyei szakaszát.

A kisiskolásoknak szóló szavalóversenynek a Balcescu-Petőfi Általános Iskola adott otthont, ahol kor szerint három kategóriára osztva versenygtek a gyerekek.

Az első kategóriában az előkészítő osztályosok és az elsősök szavaltak, a másodikben a második és harmadikosok, a harmadik kategóriában pedig a legnagyobbak, a negyedikesek mutatták meg, mennyire ügyesen tudnak verset mondani.

Ianos Erzsébettől, a szavalóverseny ezen szakaszának fő szervezőjétől megtudtuk: közel 90 kisiskolás szavalt pénteken. Soha ennyi gyermek még nem vett részt a Kányádi Sándor emlékére megszervezett szavalóversenyen.

A diákoknak egy verset kellett előadniuk tetszőlegesen Kányádi Sándortól, Kovács András Ferenctől vagy László Noémitól. A zsűrinek - amelyben a Harag György színtársulat egy-egy művésze is jelen volt - természetesen most is nehéz dolga, hiszen minden kategóriából csak egyetlen gyerkőcöt juttathattak tovább a verseny országos szakaszára, amelyet a Szilágy megyei Varsolcon fognak megrendezni május 10-11.-én.

Az első korcsoport továbbjutója Román József a Ion Creanga iskolából, a második korcsoportból Keresztes Alex (Nagypeleskei Élttalános Iskola) jutott tovább, a harmadik korcsoportból pedig a 10-es Számú Általános Iskola diákja, Puskás Panna képviseli majd a megyét az országos döntőn.

A legkisebbek a Kányádi Sándor Versmondó Versenyen

Szavalóverseny Kányádi Sándor elmékére

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: