2012-06-18 15:51:51• hírek • Póti Orsolya

Gyermeküzeneteket hordozó alkotások a Megyei Múzeumban

Üvegfestményekből nyílt kiállítás június 18-án a Szatmár Megyei Múzeum előcsarnokában. Ez alkalommal a „Constantin Brancoveanu" Általános Iskola elsősei mutatják be a 2011/2012-es tanévben készített munkáikat az érdeklődőknek.

A „Constantin Brancovenau" iskola 24 első osztályos diákjának üvegfestményeit tekinthetik meg mindazok, akik június 18-22. között a Megyei Múzeumba látogatnak. Camelia Szauftman tanítónő osztálya a tanév során Vidámi Klára rajztanárnő irányításával sajátította el az üvegfestés technikáját.

Ez a technika a kicsik számára még újdonságnak számított, hiszen az oviban csak színes ceruzákkal, vízfestékekkel és zsírkrétákkal művészkedhettek. Az első osztály megkezdésétől az iskola diákjainak lehetőségük nyílt egy egyszerű és mégis különleges technikával megismerkedni, melynek keretében üveglapra dolgozhattak speciális festékekkel.

A rajzórákat irányító tanárnő javaslatára a tanulók különféle témákat festettek meg, így a Karácsonyi ünnepet, Jézus feltámadását és a Pünkösdöt, legutóbb pedig tájfestményeket készítettek. A hétfő délutáni kiállítást Vidámi Klára nyitotta meg, köszöntvén a jelenlevőket és gratulálva a diákoknak a szebbnél szebb munkákért, majd Camelia Szauftman vette át a szót.

„A gyermekrajz, még a legegyszerűbb rajz is, a gyermek lelkéből indul ki. Minden egyes itt kiállított festmény üzenetet hordoz: „beszél" a boldogságról, a szeretetről, a szépről. Örüljünk együtt az alkotásoknak, higgyük el, hogy fantáziában egyik gyermek sem szenved hiányt." - mondta el Szauftman.

A tanítónő köszöntőbeszéde után Dina Bolba aligazgatónő érdemokleveleket adott át a kis művészeknek. A tárlat június 22-ig várja az érdeklődőket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: