2019-04-10 11:36:07• hírek • Bede Emőke

Gyermekük szeme láttára verte össze feleségét az avasfelsőfalui férfi

Újabb megdöbbentő esetről számolt be szerdai közleményében a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség: egy férfi kiskorú gyermekük szeme láttára verte meg és fojtogatta feleségét.

A rendőrség tájékoztatása szerint az avasfelsőfalui segélyhívás 16 óra 40 perckor futott be. A bejelentést tevő hölgy azonnali közbelépést kért, ugyanis 42 éves férje kb. fél órával korábban fizikálisan bántalmazta, mi több, az egész jelenetnek szemtanúja volt 12 éves kislányuk is. Az agresszió miatt a 41 éves asszony nyakán és alkarján is komoly zúzódások keletkeztek.


A körülményeket figyelembe véve a rendőrség úgy döntött, ideiglenes távoltartási végzést állítanak ki. Ennek értelmében a férfinek azonnali hatállyal el kellett hagynia otthonát, illetve legalább 150 méteres távolságot kell tartani a bántalmazott féltől. Ugyanakkor a hatóság az eset jegyőzkönyvét továbbítja a területileg illetékes ügyészségnek is, ahol legkésőbb 48 órán belül dönteniük kell az ügy további menetét illetően. A rendőrség ezzel párhuzamosan családon belüli erőszak miatt eljárást indított.


2009 és 2016 között Romániában 1 374 személy vesztette életét a családon belül elszenvedett brutalitás miatt, épp ezért fontos, hogy a bántalmazottaknak legyen hova segítségért fordulniuk, és ne kelljen napokig egy ügyészségi döntésre várniuk. Az ideiglenes távoltartási végzés erre kínál megoldást, ám ehhez fontos az is, hogy az áldozatok merjenek kilépni ebből az áldatlan helyzetből, merjenek a hatósághoz fordulni segítségért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: