2011-07-27 12:36:06• hírek • Póti Orsolya

Gyermektáncház lesz Ákoson

A Szatmárnémeti Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége július 28-án Gyermektáncházat szervez Ákoson, azért, hogy a néptánc kedvelő gyerekek és fiatalok nyáron sem maradjanak a tánc gyakorlása nélkül.

Ez év elején az Erdődi Petőfi Kör, a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Dobrai Általános Iskola és az Ákosi Általános Iskola néptáncoktatásra kérte fel a MADISZ-t, és ennek a felkérésnek, és az elvárásoknak igyekeztek eleget tenni nem csak a néptáncok oktatásával, hanem táncházas mulatságok megszervezésével is.

Az iskolai szünidő alatt a táncoktatások szünetelnek, de a MADISZ július 28-án, csütörtök este 18 órától alkalmat teremt a hogy a néptánckedvelő gyermekek és fiatalok nyáron se maradjanak muzsika, tánc, éneklés és népi játékok gyakorlása nélkül. A gyermektáncházzal együtt meghirdetik a XV. Hadadi Kézműves és Néptánctábort is, melynek keretében egy héten keresztül néptáncokkal, népi játékokkal, népdalokkal és régi mesterségekkel ismerkedhetnek a résztvevők.

A csütörtök esti táncházzal főleg azoknak a gyerekeknek kedveznének az oktatók, akikkel együtt táncoltak az elmúlt tanévbe, de azoknak is, akik eddig még nem vettek részt ilyen jellegű rendezvényen és szívesen bekapcsolódnának. 

A táncházba a belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.



Gyermektáncház előzi meg az idei néptánctábort


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: