2014-05-12 17:15:15• hírek • Szatmár.ro

Gyermekruha-bemutató lesz a Családi hétvégén

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében Kürti Andrea illusztrátor és gyerekruha tervező Kolozsváros- Meseváros című gyerekruha-bemutatóval egybekötött kiállítására kerül sor május 18-án, vasárnap, a IX. Családi Hétvége keretén belül.

A vidám és színes munkák a városról mesélnek, olyan módon, hogy felnőtt és gyermek egyaránt megértse üzenetüket. Az alkotó ezúttal a nagyobbakra is gondolt, hiszen a ruhák egy részét tinédzsereknek tervezte.

Kürti Andrea gyerekruha-tervezés mellett illusztrálással is foglalkozik, több mesekönyv képi anyagát ő készítette, valamint a színházi jelmez- és látványtervezés sem idegen tőle.

Eddigi ruhakollekciói általában mesékből, meseregényekből indultak ki. A kolozsvári közönség legutóbb 2012-ben láthatta az Alice Csodaországban című meseregényből ihletődött munkáit. Alkotásait a gyerekekre jellemző csapongó, bátor és nyílt képzelőerővel érdemes megközelítenünk. A bemutatásra kerülő munkákra nagyon illik a befogadó-barát kifejezés, hiszen hordhatóak is.

A ruhák nem a meghökkentő szabásmintával hívják fel magukra a figyelmet, hanem sokkal inkább az anyagok egyedi mintája emelik ki különlegességüket. Ezen kívül pedig az is hangsúlyos szerepet kapott, hogy kényelmesek és viselhetőek legyenek, hiszen gyerekruháknál ez elsődleges fontosságú.

A ruhabemutatóra vasárnap 11.30-tól kerül sor a Kossuth Kertben, a Mesterségek Utcája melletti téren.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: