2010-05-11 14:01:57• hírek • Szatmar.ro

Rablók, lőszerek, prostituáltak Szatmáron

Nem ültek tétlenül az elmúlt napokban a Szatmár megyei rendfenntartóerők. A számos közúti kihágás mellett balesetek is történtek, de riasztották őket második világháborús akna miatt is. A közrendért felelős rendőrök a koldusokat és prostituáltakat is bűntettek Szatmárnémeti központjában.

Hétfőn reggel a 112-es hívószámon jelentették, hogy egy lőszerre hasonlító tárgyat találtak. A 79 éves Florica R. Tasnádszántón a kerti munkálatok végzése közben rábukkant egy lövedékre. A sürgősségi hívószám tárcsázása után nemsokkal helyszínre érkeztek a tűzszerészek és a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség szakértői, hogy azonosítsák a talált tárgyat. Az illetékesek megállapították, hogy egy 37 milliméteres, II: Világháborúból származó lövedék volt az idős hölgy kertjében, amelyet aztán megsemmisítettek.

Gyakran tapasztalhatják a szatmárnémeti lakosok amikor végigmennek a városközponton, hogy számos ember koldulással szerzi be a mindennapi betevőt. Bár sorsuk sokszor szívszorongató, túlzott agitálásukat azonban sokszor megelégelik a járókelők, nem beszélve arról, hogy a koldulás törvénytelen. A rendőrség megpróbálja visszaszorítani a kéregetők számát, az elmúlt napokban 8 személyt bűntettek meg ezért a tevékenységért. A prostituáltak jelenléte a városközpontban szintén igen kellemetlen lehet. A nagyrészt roma nemzetiségű örömlányok szintén zaklatják a gyalogosokat és az központon parkoló gépjárművezetőket ajánlataikkal. A szatmárnémeti rendőrség 5 személyt azonosított és részesített pénzbüntetésben, amiért szexuális élmények nyújtásáért szólította le a járókelőket. A lopások megfékezése illetve az elkövetők azonosítása is mindennapos elfoglaltság.


Lőszert is találtak a napokban Szatmáron
Lőszert is találtak a napokban Szatmáron


A Turc községi rendőrség a nagygerci 17 éves D.F ügyében folytat eljárást, akit lopással gyanúsítottak meg. A kiskorú néhány napja behatolt a szomszédjába, és eltulajdonított 6300 lejt.

A közlekedési rendőrség sem unatkozott az elmúlt napokban, hétfőn 180 büntetést alkalmaztak szabálysértés miatt. A gépjárművezetőktől összesen 13.690 lejt gyűjtöttek be a közlekedési szabályok be nem tartása miatt az illetékesek. A legtöbb bírságot gyorshajtás miatt rótták ki, de ittas vezetés illetve hajtási nélkül való közlekedés is gyakori volt az elmúlt napokban. Ilyen közúti körülmények között nem csoda a balesetek gyakorisága. A 27 éves Octavian L. Avasújvárosi lakos nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtott Vámfaluban, így a csúszós útnak köszönhetően az út menti árokba borult. A gépjárművezető és a mellette ülő utas kisebb sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: