2018-12-11 08:45:38• hírek • Bede Emőke

Gyermekpszichiátriát létesítenek Szatmárnémetiben (Képgaléria)

Régóta tátongó lyukat szeretne befoltozni a Szatmár Megyei Tanács azáltal, hogy a jelenleg működő pszichiátriák mellé megvalósítana egy gyermekek és fiatalok kezelését szolgáló pszichiátriát is.

Városunkban ebben a pillanatban csak két elmegyógyászattal foglalkozó osztály van. Az egyik a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház II. számú épületében, vagy ahogy sokan ismerik, a régi kórházban található. A másik, a Mentálhigiénés Központ pedig a 16-os lakónegyedben kapott helyet. Ennek fényében könnyen belátható, hogy nagy szükség van egy olyan intézményre, mely kifejezetten a gyerekek és a fiatalkorúak kezelését célozza meg.
 

Épp ezért a Szatmár Megyei Tanács és a szárnyai alatt működő intézmények közösen döntöttek úgy, hogy orvosolják ezt a helyzetet. Ennek eddig legnagyobb akadálya a helyhiány volt, viszont mostanra sikerült egy olyan épületet találni, mely alkalmas lehet egy ilyen jellegű osztály kialakítására. Az igencsak leromlott állapotú ingatlan a Mátyás király (Liviu Rebreanu) utcán található, és egykor a Diana gyermekotthonnak adott helyet.
 

Az épület a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) fennhatósága alól a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházhoz fog kerülni, ha erre a megyei tanácsosok áldásukat adják az év utolsó tanácsülésén. Egy beruházási terv elkészülte után 2019-ben megkezdődhet az ingatlan felújítása, melyet a munkálatok végeztével fel is szerelnének a megfelelő eszközkészlettel –derült ki a megyei tanács sajtóközleményéből. Nos, a képek tanúsága alapján komoly erőfeszítésekre lesz szükség az épület helyreállításához, viszont ha sikerült mindezt kivitelezni, akkor egy a Szatmár megyei egészségügy történetében egy újabb komoly előrelépés történne.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: