2009-05-19 16:19:43• hírek • Gozner Gertrud

Gyermekotthont támogattak a luxemburgi motorosok

Négyezer eurós csekket adtak át kedd délután a Kossuth-kertben a luxemburgi Eurobiker és a szatmári Viking motorosklub tagjai a Halmi gyermekotthon számára. A luxemburgi klub évente szervez jótékonysági motorostúrákat Európa különböző országaiba.

A hetedik alkalommal megszervezett Euro Tour keretén belül Cegléd, Maribor, Poprád, Brno, Prága mellett idén Szatmárnémetit is útba ejtették, hogy átadhassák az árva gyermekeknek szánt adományukat. Ebben partnerük a szatmárnémeti Viking Motor Club volt, ők választották ki számukra a halmi gyermekotthont.

A hét nyugat-európai ország motorosait tömörítő Eurobiker klub 60 tagja karöltve a Vikingekkel kedd délután, fél kettőkor gyülekeztek a város új főterén. Ilyés Gyula polgármester és Csehi Árpád megyei tanácselnök köszöntötte a motorosklubok tagjait, és ünnepélyes keretek között átvették a luxemburgi motorosok által felajánlott 2000 eurós adományt, amiből a városháza egy játszótér kialakítására tett ígéretet.

Rövid pihenés után a motorosok a Kossuth kert felé vették az irányt, ahol már várták őket a halmi gyermekotthon lakói. Itt került sor a 4000 euróról kiállított óriáscsekk átadására a gyermekotthon részére, amit az árvaház igazgatónője németül köszönt meg a külföldi motorosoknak. Ezután az otthon lakói együtt ettek és ittak a luxemburgi motorosokkal, majd kipróbálhatták a motorjaikat is.

A jótékonykodó motorosok szerda délben már az Eurobiker Tour következő állomására utaznak. A rendezvény legfőbb szponzorai a Viking MC, a Fastus pékség, Valentin Von Konstantin, Musikhaus Attila, a Hutton KFT. és az Unicarm.

A képre kattintva elérhető a képgaléria


A gyerekek a Kossuth kertben próbálhatták ki a motorokat

Az otthon lakói a Kossuth kertben próbálhatták ki a motorokat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: