2011-06-01 11:28:47• hírek • Szatmár.ro

Gyermeknap a tűzoltóságon

A gyerekek egy napra birtokba vehették a Szatmár Megyei „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének udvarát, ahol látványos bemutatókra került sor a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából.

A felügyelőség június 1-én nyílt napot szervezett a gyerekek számára, melynek keretében a résztvevők szórakoztató formában tanulhatták meg, hogyan vigyázzanak a saját és mások biztonságára, és közelebbről is megismerkedhettek a tűzoltók munkájával.

A felügyelőség munkatársai 10 és 16 óra között minden tanintézményt, óvodát és érdeklődő gyereket szívesen fogadtak a Fabricii utca 35. szám alatt található székhelyen. A gyerekeknek lehetőségük volt betekintést nyerni a tűzoltók mindennapjaiba, valamint érdekes és izgalmas bemutatóknak voltak szemtanúi.

A leglátványosabb az oltási bemutató volt, ahol egy égő felületet kellett minél gyorsabban eloltani a lánglovagoknak. A gyerekek a tűzoltók segítségével maguk is kipróbálhatták a tűzoltófecskendőt, mely nagy népszerűségnek örvendett a hőségben.

A bemutatók mellett a legmodernebb tűzoltó autókat, és a legújabb katasztrófavédelmi felszereléseket is megtekinthették az érdeklődők. Az „apró emberkék" játékos keretek között ismerkedhettek meg a tűzoltók munkájával, eszközeikkel, illetve tűz esetén követendő magatartási szabályokkal.



Látványos bemutatót tartottak a tűzoltók
Látványos bemutatót tartottak a tűzoltók


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: