2010-07-22 14:43:27• hírek • Szatmár.ro

Templombúcsúk és találkozók

A Szatmári Egyházmegye öt pontján ünnepelnek templombúcsút Szent Anna ünnepén.

Szent Joakim és Szent Anna, Szűz Mária szülei. A kiteljesedett középkori legenda szerint Anna férje volt Joakim. Sokáig nem volt gyerekük, végül is angyali jövendölést követően Anna teherbe esett és megszülte Máriát, a majdani „Istenszülő" Szűzanyát.

Szent Anna titulussal a Szatmári Egyházmegyében a kálmándi, felsővisói, nagytarnai, szinfalui templomok és a kisbábony kápolna rendelkezik. Ennek megfelelően Kálmándon az ünnep napján, július 26-án 11 órától tartanak búcsúmisét Ft. Ágoston Ferencz krasznabélteki plébános ünnepi szónoklatával, Felsővisón egy nappal korábban, 25-én 12 órától a bérmálással egybekötve tartanak búcsúmisét Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálásával, Kisbábonyban pedig szintén vasárnap Ft. Antku István újmisés pap celebrálja a búcsúmisét, Vass Lóránd diakónus prédikációjával.

Július 26-án a krasznabélteki és szakaszi nőszövetségek látogatást tesznek a kálmándi, tasnádi és kaplonyi nőszövetségeknél, ahol beszélgetésre, egyeztetésekre és egy szeretetvendégségre is sor kerül. A találkozó nem leplezett célja a kapcsolatok erősítése az említett nőszövetségek között.


A kálmándi templom belső tere
A kálmándi templom belső tere


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: