2019-05-08 11:31:15• hírek • Szatmár.ro

Gyermekkarok határon átívelő találkozója Szatmárnémetiben

Szép hagyománya van Szatmárnémeti zenei életében a gyermekkaroknak. Szinte minden nagyobb lélekszámú iskola büszkélkedhet kórussal.

A Szatmári Gyermekkar lesz a házigazdája annak a nagyszerű kulturális eseménynek, mely határon átívelő kapcsolatot hivatott ápolni az éneklésért rajongó gyerkőcök és tanáraik között.

 

Május 25-én, szombaton délelőtt 11:00 órai kezdettel Szatmárnémeti ad otthon a Gyermekkarok Találkozójának, melyre a Nyíregyházától Kolozsvárig terjedő térségből összesen kilenc csoport érkezik. A több száz gyermekkel és a kísérőikkel, valamint a karok vezetőivel az érdeklődők a Dinu Lipatti Filharmónia termében találkozhatnak. A csapatok nem csak beszélgetéssel töltik az időt, hanem dalolással is. Mind helyet kapnak a színpadon, hogy megcsillogtassák tehetségüket a nagyérdemű előtt.

 

A nemrégiben alakult Szatmári Gyermekkar vendégei lesznek:

Cantemus Gyermekkar Nyíregyházáról, Tiszta Forrás Gyermekkórus Mátészalkáról, Tamási Áron Gyermekkar Farkaslakáról, Sigismund Teoduta Zenei Főgimnázium Guttman Mihály Elemista Kórusa Kolozsvárról, Vox Angeli Gyermekkórus Érmihályfalváról, Aurel Pop Zenelíceum Gyermekkara Szatmárnémetiből, Református Gimnázium Gyermekkórusa Szatmárnémetiből.

 

A szervezők szeretettel várják a kórusművek kedvelőit május 25-én, szombaton, a 11:00 órától kezdődő találkozóra a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniába!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: