2008-11-20 13:50:31• hírek • Szatmár.ro

Gyermekjogi világnap

A gyermekjogi világnap alkalmából a szatmárnémeti Szocilális Gondozói Hivatal programot szervezett kisdiákok számára. Csütörtökön a délelőtt 10 órakor kezdődő programon a Constantin Brancoveanu Általános Iskola negyedik osztályos diákjai vettek részt.

1959 november 20-án az ENSZ elfogadta a "Gyermekek jogainak nemzetközi nyilatkozatát", azóta ezen a napon ünnepeljük a gyermekjogi világnapot. Romániában csak 30 évvel később fogadták el a "Gyermekjogi egyezményt", mely később a 272/2004-es gyermekjogi törvény bázisát képezte.

Több vizsgálat felmérte, hogy a gyermekek többsége nincs tisztában az őket megillető jogokkal, ezért a Szociális Gondozói Hivatal munkatársai ezen a napon programot szerveztek kisdiákok számára. Szerdán a szatmárnémeti Octavian Goga, csütörtökön pedig a Constantin Brancoveanu Álatlános Iskola kisdákjai vettek részt ezeken a programokon.

A program lényege az volt, hogy a gyerekek az ENSZ nyilatkozatában foglaltakkal ismerkedjenek, elméletben és gyakorlatban egyaránt. A játékos programok rendkívül jó hangulatban teltek, a végén pedig minden résztvevő diák kapott egy elismerő diplomát. A résztvevő diákok további feladata az volt, hogy saját iskolájukban népszerűsítség a gyermekek jogait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: