2018-11-21 08:08:42• hírek • Szatmár.ro

Gyermekjogi Világnapot ünnepeltek az Alter Ego Multifunkcionális Központban

November 20-án van a Gyermekjogi Világnap, melyet idén az Alter Ego Multifunkcionális Központ is megünnepelt. Előadást tartott a központ szociális munkatársa a gyermekeket törvényileg megillető jogokkal kapcsolatban.

Első körben interaktív módon mutatták be a centrum gyermekei számára azokat az elsődleges jogokat, melyek az egész világon megilletik őket. Ezeket 1989 novemberében szögezték le a UNICEF gyűlésén, és rögzítésre került a Gyermekjogi Egyezményben.

 

A világszerte elfogadott elvek nem csak az iskolában vagy otthon érvényesek, hanem szó szerint mindenhol és minden esetben. Állampolgári kötelessége lenne mindenkinek, hogy pontosan ismerje őket, a társadalom többsége még sincs tisztában ezekkel. Azoknak a személyeknak pedig, akik hivatásuknál fogva foglalkoznak gyermekekkel, kötelességük, hogy a kicsik jogaival való visszaélést azonnal jelentsék a hatóságok felé.

 

Az esemény második felében filmvetítésre került sor, mely szintén ezt a témát dolgozza fel. A film végeztével a résztvevők és az előadó beszélgetésbe elegyedett között a látottakkal kapcsolatban.

 

A fiatalok a kreativitásukat is bevethették. Egy nagy fát rajzoltak, melynek levelei a gyermekek jogait szimbolizálták. Meglepetésként, a program legvégén tortával és üdítővel ünnepelték meg a novemberi születésnaposokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: