2012-08-22 14:03:56• hírek • Szatmár.ro

Gyermekgyógyászati szakrendelés indul a Korall Klinikán

Szeptember közepétől csecsemő- és gyermekgyógyászati szakrendelést várja a Korall Klinika kis betegeit. Mindezt a páciensek igényére válaszolva valósította meg a klinika vezetősége - tudtuk meg Dr. Gábor Gyöngyi általános és gyermekgyógyászati főorvostól, aki hamarosan az intézmény csapatának tagja lesz.

Az elmúlt hónapokban több szülő is kifejezte azon kívánságát, hogy gyermekgyógyászati rendeléssel bővüljön a szatmárnémeti Korall Klinika szakrendeléseinek köre. Az intézmény vezetősége pácienseinek kérésére válaszolva, szeptember közepétől csecsemő- és gyermekgyógyászati szakrendelést indít, melynek szolgáltatásait úgy a várandós kismamák, mint a gyermekes szülők, hetente egy alkalommal igénybe vehetik.

A szakrendelés élén Dr. Gábor Gyöngyi általános és gyermekgyógyász áll majd, aki 1981-ben végezte szakorvosi tanulmányait és jelenleg a Szatmár Megyei Mentőállomás tapasztalt munkatársa és a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának ügyeletes orvosa.

A beteg gyermekkel elsősorban a családorvosi ügyeleteket kell felkeresni. Itt történik az első kivizsgálás, a kötelező oltások beadása és nem utolsósorban különféle tanácsadás. Azonban családorvos hiányában igény van egy másik olyan központra is, ahol tapasztalt szakorvos várja a kis pácienseket.

Dr. Gábor Gyöngyi

Ez a szakterület speciális képességet igényel, ugyanis szükséges a kisgyermekekkel és serdülőkkel való orvosi kommunikáció, ugyanakkor a a kezeléseknél nagy figyelmet kell szentelni a megfelelő hozzáállásra. A gyermekorvos ugyanakkor kapcsolatot alakít ki a páciensek hozzátartozóival - legtöbb esetben a szülőkkel -, akik bevonása a legtöbb esetben nélkülözhetetlen. A szülők segíthetnek a diagnózis felállításában, illetve a vizsgálatnál, vagy kezelésnél való jelenlétük fokozza a kicsik biztonságérzetét.

A Korall Klinika gyermekgyógyásza már a szülést megelőzően is figyelemmel kísérheti a gyermek fejlődését. Az érdeklődő kismamákat tanácsokkal láthatja el, illetve felkészítheti az újszülött fogadására.

A megelőzés a gyermekorvosok egyik legfontosabb feladata. Dr. Gábor Gyöngyi szívesen látja el pácienseit az egészséges életmód kialakítására és a helyes táplálkozás bevezetésére vonatkozó tanácsokkal, illetve felhívja a szülők figyelmét a kötelező védőoltásokra is.

A gyermekgyógyászati szakrendelés kapcsán bővebb információkért érdeklődjön a Korall Klinika recepcióján, az Eroii Revolutiei tér 22 szám alatt, vagy tárcsázza a következő telefonszámok egyikét:  0771-630-042, 0361-412-037.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: