2012-03-26 15:15:37• hírek • Kocsis Zoltán

Gyermekgyógyászat nyílik Tasnádon

Ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor az idei év végéig megnyitja kapuit a gyermekgyógyászat Tasnádon. A Szatmár Megyei Tanács pályázata már a közbeszerzéseket felügyelő országos hatóság honlapjára is felkerült.

Szatmár megye harmadik legnagyobb városában az egykor a szülészetnek és a nőgyógyászatnak otthont adó épületet alakítják át, kialakítva a gyermekgyógyászatot. Minderre 1,891 lejt fordít a Szatmár Megyei Tanács (MT). A kivitelezésre négy hónapja lesz a győztes cégnek, amennyiben az árverés és a szerződések megkötése nem húzódik el, akkor már év vége előtt megnyithatja kapuit az új osztály.

Csehi Árpád tanácselnök elmondta, hogy a beruházás során kívül-belül felújítják az épületet, vakolatot, festést, elektromos- és fűtésrendszert, tetőszerkezetet, berendezést. Az épületet hőszigeteléssel látják el, a belső beosztását átalakítják, a gyermekgyógyászatot a szükséges műszerekkel szerelik fel.

Az MT néhány héttel ezelőtt bejelentette, hogy az egészségügyi minisztérium támogatásával 900.000 lejt tud fordítani a Tasnádi Városi Kórház épületének rehabilitálására. „Sokan már a tasnádi egészségügy haláláról károgtak, Véron András polgármesterrel karöltve azonban sikerül azt felvirágoztatnunk", nyilatkozta korábban Csehi Árpád.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: