2015-01-22 15:40:51• hírek • Kocsis Zoltán

Gyermekgyógyászat immár Tasnádon is

Közel egy millió lejes beruházást követően csütörtökön Szatmár megye közigazgatásának vezetői átadták az új gyermekgyógyászati osztályt Tasnádon. Az osztály a korábbi szülészet helyén a Tasnádi Városi Kórházban működik majd.

„Az új gyermekgyógyászati osztály átadásával a tasnádi és a Tasnád környéki gyerekek optimális kezelésben és ellátásban részesülhetnek", emelte ki ünnepi beszédében Adrian Stef tanácselnök, aki Mircea Govor és Riedl Rudolf alelnökök, valamint Vasile Mitrasca tasnádi polgármester és Erica Venemozer, a Szatmár Megyei Kórház menedzserének jelenlétében adta át az osztályt.

A beruházás 964.745 lejt emésztett fel, amely összeget a megyei tanács saját forrásaiból biztosított. A két évig tartó munkálatok során falakat bontottak ki, újakat húztak fel, átépítették a tetőszerkezetet, kicserélték az elektromos-, víz- és gázhálózatot, a fűtésrendszert, a nyílászárókat.

Az ünnepélyes átadásról nem hiányozhatott Werner Kessler, aki jelentősen hozzájárult a gyermekgyógyászati osztály kialakításához. A németországi Koblenzben élő férfi 25 éve hozta létre a „Tasnádi szociális projektek támogatói és barátai" Alapítványt (Fundatia Prieteni si sustinatori ai proiectelor sociale in Tasnad), amelyen keresztül gyerekágyakkal, EKG-berendezéssel, defibrillátorral, mosó- és mosogatógéppel, fertőtlenítővel, ágyneműkkel, cumikkal és cumisüvegekkel járult hozzá az osztály felszereléséhez.

Mi több, tavaly ősszel tizennyolc önkéntessel - orvosok, ápolók, villanyszerelők, asztalosok - üzembe helyezték a berendezéseket, kialakítottak egy-egy termet fizioterápia és pszichoterápia számára, felszerelték a diétás konyhát.

A tasnádi gyermekgyógyászati osztály hat kórteremmel, 25 ággyal, játszóteremmel, terápiás termekkel, orvosi és ápolói kabinetekkel áll a betegek szolgálatára. Az osztályon két szakorvos, hét asszisztens és öt ápoló, valamint egy takarítónő teljesít majd szolgálatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: