2020-06-10 08:22:49• hírek • Közlemény

Gyermekekkel közösen ünnepelte a Környezetvédelem Világnapját az APM

Idén a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM), karöltve a Szatmár Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatósággal (DJASPC) Szatmár megye család típusú gyermekotthonaiba látogatott el, ahol különböző, interaktív foglalkozásokkal hívták fel az ott lakó gyermekek figyelmét a környezetünk biológiai sokszínűségére, és annak védelmének fontosságára.

A foglalkozásokon mintegy 120, gyermekotthonban nevelkedő mosolygós fiatal, és azok nevelői vettek részt, akik együtt tekintették meg a környezetvédelmi ügynökség által, a ROLLERLIFE+ projekt keretében előkészített szemléltető anyagokat. A bemutató fő témája a szalakóta volt. Az a színes tollazatú védett madár, amelyet ma már a teljes kipusztulás fenyeget.

Az ismertető anyagok megtekintése után a gyerekek kitöltöttek egy kérdőívet, amely felmérte azt, hogy mennyire voltak figyeltek oda a látottakra és hallottakra, majd ezt követte egy rajz elkészítése, melynek témája természetesen szintén a szalakóta volt.

Az esemény sikerén felbuzdulva a környezetvédelmi ügynökség munkatársai úgy döntöttek, hogy a gyermekek által készített rajzokat kiállítják az ügynökség székhelyén, hogy az, aki ellátogat hozzájuk, láthassa ezeknek az ügyes fiataloknak a munkáit.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: