2018-04-27 12:54:52• hírek • Bede Emőke

Gyermekeket bántalmazhatott a szatmári otthon alkalmazottja

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

A nép ügyvédje csütörtöki közleménye szerint egy olyan szatmári ápoló-gondozó központ alkalmazottja ellen indítottak a napokban eljárást, aki több jogszabályt is áthágott munkahelyén tanusított viselkedésével.

Az ombudsman tájékoztatása szerint a szatmári otthonban egy női alkalmazott valószínűleg lábbal tiporta a román alkotmány 49. cikkelyét, mely a gyermekek és fiatalkorúak védelmét írja elő. Több bejelentés is érkezett, mely szerint a gondozó erőszakos testi fenyítést alkalmaz az otthon lakóival szemben, nem jelenti a gyerekek között történt zaklatásos eseteket, mindemellé pedig folyamatos verbális agresszió is társul.
 

A nép ügyvédje felé benyújtott jelentés szerint a nő a gyerekek személyiségi jogait sem tartja tiszteletben, ugyanis az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon folyamatosan megosztja a lakókról készült képeket, illetve engedély nélkül fénymásolja a dokumentumaikat.
 

Az ombudsmani közlemény szerint már két alkalommal is jelezték ezt a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetősége felé, ám erre semmilyen választ nem kaptak a bejelentők, akik egyébként nem voltak mások, mint a központ vezetője és közel tíz alkalmazott. A nő eddig mindig megúszta a büntetést, komoly megrovásban ugyanis eddig egyszer sem részesült. Nem úgy, mint az általa „nevelt” gyerekek. Hogy valóban igazak-e a nőről többek által határozottan állított kijelentések, arra az ombudsmani vizsgálat deríthet fényt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: