2013-06-03 13:18:15• hírek • Póti Orsolya

Gyermekek köszöntötték a nagyokat

A Szatmári Művészeti Iskola verses-zenés összeállítással készült a nemzetközi gyermeknapra. Az iskola egyes diákjai május 31-én Romhányi, Weöres, KAF verseket adtak elő, a hangszer szakosok pedig klasszikus zongoradarabokkal örvendeztették meg a közönséget.

Rendhagyó módon gyermekek köszöntötték gyermeknap alkalmából a felnőtteket - szülőket, barátokat, ismerősöket - május 31-én, a Szatmári Művészeti Iskola dísztermében. Az iskola diákjai a zene és a költészet világában kalandoztak, és onnan válogattak néhány szép verset és zongoradarabot tanáraik Kovács Éva színművésznő és Budean Mihály Judit zongora tanárnő segítségével.

A műsor egy olyan Romhányi verssel vette kezdetét, amely beszéd technikailag is próbára tette az előadót, Maroscsák Dánielt. Ezt követően fellépett Deszti Rafaell ugyancsak egy verssel, majd Csapó-Ilyés Panna Schaum-gyermekdalokkal, Csendes Evelin egy kedves Kovács András Ferenc verssel, majd Puskás Panna játszotta el Mareck Három táncát

Továbbá verssel köszöntötte a jelenlévőket Scheitli Krisztina, aki a Megyei Vidám Versek Versenyén II. helyezést ért el, majd tovább jutva, az országoson a IV. díj büszke tulajdonosa lett. Bartók gyermekeknek írt vidám zongoradarabját adta elő Hutzel Levente, után pedig Gyöngyösi Márk szavalatát hallgathatta a közönség.

Lepedus Erzsébet egy közismert Bartók-művet, az Este a székelyeknél című zongoradarabot adta elő ez alkalommal, majd Lukács Abigél egy varázslatos lírai részletet mondott el a János Vitézből. Továbbá Mendelssohn-darab csendült fel Hutzel Levente előadásában, majd egy Dsida-vers hangzott el Tóth Jessica szavalatában, ő utána pedig Tóth Rudolf, a Megyei Mesemondó Verseny első helyezettje adott elő egy humoros népmesét.

A hangulatos rendezvény egy vidám Schubert-darabbal zárult, amit a kiváló szavaló Scheitli Krisztina adott elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: