2019-01-10 13:09:52• hírek • Bede Emőke

Gyermekeiket felhasználva koldultak a Shopping City parkolójában

A kéregetők egyik bevett módszere, hogy vagy gyermekeiket kényszerítik koldulásra vagy az ehhez még túl fiatal apróságokat karjukban hordozva művelik ugyanezt. Szatmárnémetiben is lehet ilyen esetekkel találkozni, főként a nagyobb bevásárlóközpontok közelében.

A Helyi Rendőrség járőrei csütörtökön két Szilágy megyei asszonyt értek tetten, kik két kiskorút felhasználva koldultak a Károlyi úton található Shopping City bejáratánál. Az egyenruhásokat azonban nem hatotta meg a gyermekek látványa, adakozás helyett inkább előállították a nőket, mi több, tettükért 500 lejes bírságot szabtak ki rájuk. Ezt követően vonattal küldték haza az alsóegregyi (Romanasi, Szilágy megye) és a kucsói (Cuceu, Szilágy megye) asszonyt és gyermekeiket is, utóbbiak miatt a szomszédos megye gyermekvédelmi hatóságát is értesítették.
 

A polgármesteri hivatal hivatalos Facebook-oldalán arra kér mindenkit, hogy ne segítsék a koldulókat, ugyanis ezek 90 százaléka nem szatmári, hanem más településekről vagy egyenesen más megyékből érkeznek városunkba.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: