2018-09-11 06:11:51• hírek • Közlemény

Gyermekbibliahét Szigetlankán

Hangulatos, tanulságos hét áll a Szatmár-szigetlankai gyermekek mögött, és nemcsak azért, mert akkor még vakáció volt, hanem azért is, mert örömteli körülmények között megtanulhatták, az igazi értékek közel vannak hozzájuk, s azt meg is kapják, ha kérik Istentől.

Vakáció utolsó hetén keddtől vasárnapig minden nap gyerekek érkeztek tanulni az örök életről, ifjak ügyes és kitartó csapata pedig ügyeskedett körülöttük, szolgálva Istennek, feléjük. A szolgálatkész gyülekezeti tagok minden nap finomságokkal várták a gyerekeket. A szervezők kalauzokat imitálva, kerettörténet segítségével vezették a gyerekeket egy tanulsággal teli világba, a szentírási történeteket pedig az ő nyelvükre lefordítva hallhatták. Tanultak a kegyelmes Istenről a szőlősgazda példázatán keresztül, a templom-szívet megtisztító Jézusról, az elveszett drachmáról és megtérő Zákeusról.



A legfontosabb értékek a Bibliában le vannak jegyezve, melyeket a hét himnusza szépen össze is foglal az Ó- és Újszövetség könyveiből, megismertetve a gyermekekkel a Mindenhatót: „Az én Istenem erős, hatalmas Isten Nincs olyan, mit Ő nem tehet. Egyetlen szavával alkotta meg Az eget, a földet, a tengereket. Özönvízben a világ elmerült, De Noé és családja megmenekült. Népét vezette a tengeren át, És Dáviddal nem bírt a nagy Góliát. Ezek a csodák mind Őt hirdetik, De ha nem hinnéd, elmondom neked megint… Bűnösök voltunk, de eljött hozzánk, Áldott és gyógyított, amerre járt. Itt élt közöttünk és velünk lakott, Bűneinkért büntetést Ő kapott. Feltámadt értünk Húsvét reggelén, Felment a Mennybe, onnan visszatér. Ezek a csodák mind Őt hirdetik, De ha nem hinnéd, elmondom neked megint. Ő az Atya, Ő a Fiú, Szent Lélek, Egy meg egy meg egy az Egy.” A Szentháromság egy Isten különleges matematikájával a legértékesebb és leggazdagabb ajándékot hozza az emberek életébe.


A vasárnap délelőtti istentiszteleten Rácz Ervin lelkipásztor a Hegyi beszédből vett igeszakasszal foglalta össze a hét mondanivalóját: „ Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok betörnek, és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem törnek be, és nem lopják el. Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is.” (Mt 6,19-21)


A gyülekezet tagjai örömmel hallhatták a gyermekek bizonyságtételét, és együtt imádkoztak az új tanévéért, a pedagógusokért, szülőkért, nagyszülőkért és gyermekekért.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: