2015-07-10 10:33:59• hírek • MTI

Gyermek-bibliahét Szigetlankán

Nagy lelkesedéssel és izgalommal várták a gyermek-bibliahetet Szatmár-szigetlankai református gyülekezetben. Már a program megismerésénél kiderült, hogy lelkileg gazdag feltöltődés vár a gyerekekre és a szervezőkre.

Nagy Róbert lelkipásztor és lelkes csapata az elmúlt héten szervezte meg a Királyhágómelléki Református Egyházkerület munkatársai által kiadott program szerint a szigetlankai gyermekek számára a bibliahetet. Egy héttel a program előtt beszerezték a kellékeket a kézimunkához. Úgy a lelkipásztor, mint a segítők részt vállaltak a történetek bemutatásában.

A program nagyrészt a nemrégiben teljesen felújított parókiaudvaron zajlott. Az első nap nagy örömmel tapasztalták, hogy szép számban érkeztek a gyerekek: a 26 gyerek csak a kezdett volt, a hét végére majdnem 50-en vettek részt a foglalkozásokon. A szervezők lelkesedése egyre csak fokozódott, amikor látták, hogy a gyerekek milyen aktívak. Mindig alig várták a következő napot és szomorúak voltak, amikor véget ért a hét, de amiért ilyen ügyesek voltak jutalomkent a tiszteletes kirándulást szervezett a nagyváradi állatkertbe, ahova szülők is elkísérhették őket.

A vasárnap délutáni istentiszteletre szép számban jöttek el a gyerekek szüleikkel és nagyszüleikkel. Bemutatták a héten tanultakat. Hálát adtak az elmúlt hétért Istennek, megköszönték a lelkipásztoruknak és a munkatársaknak a kitartó es lelkes szolgálatot, a szülőknek az uzsonnát, a finom sütiket. Remélhetőleg a gyerekek nagy hasznát veszik a tanultaknak es beépítik a mindennapi életükbe: noha tudják ki áll mögöttük, mellettük, körülöttük és ellenük, de soha ne feledjék el, hogy Isten az, aki áll fölöttük!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: