2008-06-05 15:41:57• hírek • Szatmar.ro

Gyermek elleni erőszak napja

 Romániában két éve tartják június 5-én a gyermek elleni erőszak napját.

Tavaly év elején lépett életbe az a törvény, amely június 5.-ét a gyermek elleni erőszak napjának nyilvánította. A szatmárnémeti Szociális Közszolgáltatási Osztály(SPAS) ennek okán tájékoztató jellegű akcióval készült.

A SPAS tavaly nem szervezett programot ebből az alkalomból, most először készültek olyan játékszerű foglalkozással, amely az erőszak kivédéséről, a problémamegoldás alternatívájáról, illetve az erőszak felismeréséről tájékoztat. Az eseményt csütörtök délben a SPAS székhelyén szervezték meg, ahol az Octavian Goga Általános Iskolából tíz VII. osztályos diák vett részt, valamint további 8 hátrányos helyzetű családban élő, vagy család nélkül nevelkedő kisgyerek is jelen volt.

György Gáspár, a SPAS szociális részlegének kordonátora a Szatmár.ro-nak arról számolt be, hogy a játékkal összekötött foglalkozás hasznosnak bizonyult, hiszen összehozta a különböző normák szerint élő gyerekeket.

-A gyerekek ellen elkövetett erőszakkal sok helyen találkozhatunk akár utcán, akár családban. Ez az új generáció olyan alapelvek szerint kellene nevelje majd gyerekeit, hogy ne az erőszakkal oldja meg a problémákat, illetve ne közösítsék ki az árva, vagy intézetben nevelkedőket. Úgy tervezzük, hogy minden évben megtartjuk ezt a napot, hiszen ezzel mi is segíteni tudunk-fejtette ki György Gáspár.

P.A. 

 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: