2009-05-14 16:30:30• hírek • Gozner Gertrud

Gyerekrajz-kiállítás a múzeumban

Tizennegyedik alkalommal szervezte meg idén a szatmári Képzőművészek Egyesülete a Kis Herceg című tárlatot a Megyei Művészeti Múzeumban. Többek közt általános iskolás diákok, egyetemisták és elismert képzőművészek állították ki csütörtök délután a Kis Herceg tematikájából ihletődött munkáikat.

A tárlat főszervezőjétől, Cristina Gloria Oprisan festőművésztől megtudtuk, hogy minden évben különleges vendégeket hívnak meg a szatmári rendezvényre, idén a kolozsvári képzőművészek alkotásai színesítik a kiállítás anyagát.

Felicia Grigorescu muzeológus, a múzeum képzőművészeti részlegének vezetőjének elmondta, ez a kiállítás immáron Szatmár megye sajátosságai közzé tartozik, és évről évre egyre több értéket tud felmutatni. Ezúttal a tárlat a Kis Herceg csillaga alatt zajlik.

A megnyitó beszédek után a kisiskolások ünnepi műsort adtak elő, majd Carmen Vasile szopránénekesnő Terényi Ede Mese a Kis Hercegről című egyszemélyes operáját adta elő. Mindezek után a szép számmal összegyűlt közönség megtekinthette a gyerek és felnőtt képzőművészek munkáit.

A tárlat a Kis Herceg csillaga alatt zajlik

Iskolások ünnepi müsort adtak elő

A kiállítás Szatmár megye sajátosságai közzé tartozik

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: