2009-08-18 09:19:00• hírek • Szatmár.ro

Gyerekkoncert rajzfilmslágerekkel

Azt már mindenki megszokhatta, hogy a Partiumi Magyar Napok rendezvényein senki sem unatkozik. A Mesehetes zenekar előadás a legkisebbeket célozza meg, úgy, hogy az őket elkísérő szülők sem fognak unatkozni egy percet sem.

A Mesehetes egy új hét tagú csíkszeredai zenekar -egy énekesnő, egy színésznő, illetve öt zenész -akik nem mindennapi feladatra vállalkoztak, amikor sokunk kedvenceit, a magyar rajzfilmek zenéit dolgozták át. Repertoárjuk a leghíresebb magyar rajzfilmek zenéit tartalmazza néhány Walt Disney sláger magyar változatával megtűzdelve, ám nem a rajzfilmzenék pontos másolatát adják elő, hanem egy új feldolgozásban készítették el azokat. Az ismert dallamok jazz, funky, rock, bossanova és egyéb stílusok ötvözésében ismerhetőek fel.

Célközönségükben megtalálható a legkisebb óvodástól a legidősebb felnőtt korosztályig mindenki. A friss, olykor gyermekkori élményt felidéző népszerű filmslágerek nosztalgikus hangulatot keltenek a felnőttekben míg a gyerekek kedvenc mesefigurájuk dallamos megjelenítésének örvendenek önfeledten. A zenekar tagjai: Szilágyi Nóra ének, Zsigmond Éva-Beáta ének, Bene Zoltán zongora, Boldizsár Szabolcs fuvola, György Csongor dobok, Krizbai Imre gitár, Szakál Attila basszusgitár.

A Mesehetes zenekar előadására a XVIII. Partiumi Magyar Napok rendezvényeinek keretein belül kerül sor, augusztus 29-én, szombaton, kevéssel 16 óra után a Kossuth kerti színpadon.


A Mesehetes zenekar a PMN rendezvény keretében szórakoztatja a gyerekeket.
A Mesehetes zenekar a PMN rendezvény keretében szórakoztatja a gyerekeket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: