2014-05-30 15:22:43• hírek • Szatmár.ro

Gyerekkacajtól hangos idősnapközi

Néhány óra erejéig fogadott nagymama és nagypapa szerepébe bújhattak a Szatmári Egyházmegye Caritas Szervezetének Szent Jakab Idősnapközi idősei, ugyanis május 30-án, pénteken, gyermeknap alkalmából egy negyedik osztály tanulóit fogadták vendégül.

A szatmárnémeti Ion Creanga Általános Iskola IV. B osztály tanulói Pop Emilia tanítónő felügyelete alatt a délelőtti órákban kopogtattak be az idősnapközi kapuján. Az ide rendszeresen járó ellátottak már izgatottan várták a fiatalabb generáció tagjait, akik szintén lelkesen várták a napközi gondozói által szervezett közös programokat.

Kincses Angéla, az intézmény vezetője elmondta, hogy a program célja közelebb hozni a két generációt egymáshoz. „Fontos, hogy a gyermekek megtapasztalják, hogy kell az idősebb vagy éppen beteg emberekhez viszonyulni, hogy megtapasztalják mit jelent őket gondozni, illetve megtanulják őket tisztelni, szeretni. Emellett pedig az idősek számára nagyon fontos érzékelni, hogy még ők is tagjai a társadalomnak és bár apróságokkal, de ők is tudnak tenni a közösségért."

A nap folyamán a gyerekek az idősekkel közösen játszottak, ügyességi próbákon, akadályversenyeken és tudásfelmérő játékokban mérhették össze ügyességüket, rátermettségüket. Az egyik leginkább örömmel fogadott próba az akadályverseny volt, mely során az idősek szemét bekötötték és a fiatalok irányítása és támogatása által kellett megtenniük egy rövidebb, akadályokkal kirakott útvonalat. „Ez a játék a bizalomról szólt, illetve segített a gyerekekben tudatosítani, hogy egy idős emberrel sokkal óvatosabban, finomabban kell bánni, mint egy velük egyidős személlyel - mesélte Kincses Angéla.

A programok végeztével az idősek örömteli pillanatokkal, a gyerekek pedig a tapasztalat mellett édességekkel, ajándékokkal távozhattak.

A tanítónő és az idősnapközi partneri kapcsolata régidőkre nyúlik vissza, ez ugyanis nem az első sikeres akció, amit közösen szerveztek meg.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: