2010-02-16 12:49:01• hírek • Gozner Gertrud

Gyerekekkel találkozott a püspök

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet által működtetett Closca sugárúti Don Bosco óvodában tett látogatást kedd délelőtt Schönberger Jenő szatmári római katolikus megyéspüspök.

A püspök felkereste mind a magyar, mind a román tagozatra járó gyermeket, elbeszélgetett velük, majd mesét olvasott fel a számukra. Az óvodások tapssal és közösen előadott énekekkel köszönték meg a mesét a püspöknek. A Don Bosco óvodában harminc, az intézmény körzetében élő szociálisan hátrányos helyzetű gyermek jár.

A szatmári püspök XVI. Benedek pápa példáját követte, aki február 14-én a római Caritas intézményeknél tett látogatást. A pápai látogatás beilleszkedett azoknak az egyre gyakoribbá váló programoknak a sorába, amelyek alkalmával a Szentatya a szegényekkel és a szenvedőkkel találkozik, ugyanis 2010 a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem éve Európában.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Tanácsa és a Caritas Európa közös kampányt indított, és az elkövetkező hetekben arra hívja az unió országaiban élő püspököket, hogy kövessék ezt a példát: szervezzenek találkozókat a szegényekkel, látogassanak meg olyan Caritas-csoportokat, ahol a szegénység elleni, kiemelt fontosságú programok zajlanak.

A kezdeményezéshez már eddig is sokan csatlakoztak: Európa-szerte több mint 60 egyházmegyében kerül sor ilyen találkozóra. Az Eurostat felmérése szerint Európában több mint 85 millió ember él szegénységben, közöttük minden ötödik gyermek.


A Don Bosco óvodában olvasott mesét a gyerekeknek Schönberger Jenő püspök


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: