2019-09-20 05:04:23• hírek • Blikk.hu

Gyerekekkel forgattak az István, a király főszereplői

Elindult az István, a király iskolába megy... program.

Az egész Kárpát-medencét megmozgató kezdeményezés a legendás rockopera emblematikus főszereplőivel – Varga Miklóssal, Vikidál Gyulával, Feke Pállal, Vadkerti Imrével – és gyermekekkel forgatta promociós kisfilmjét. Hamarosan a közösségi csatornákon látható az a klip, amely a Kárpát-medence magyar nyelvű általános iskolásait buzdítja arra, hogy vegyenek részt az István, a király iskolába megy... című versenyben.
 

Az ötezer hazai és külhoni magyar nyelvű általános iskola számára kiírt versenyben diákok adják majd elő, rögzítik, illetve a YouTube-ra feltöltik az alaptantervben szereplő rockopera egy-egy jelenetét, amit az István, a király iskolába megy... produkció ítészei – a szakértő zsűri és a közönség – rangsorolnak. A győztes iskolák és szólisták egy stadion méretű helyen mutatják majd be a rockoperát.


A különleges versenyt beharangozó kisfilmben a harminchat éves mű főszereplői, Varga Miklós, Vikidál Gyula, Feke Pál és Vadkerti Imre mellett gyermekek szerepelnek és éneklik együtt a rockopera egy-egy részletét, ezzel mintegy előre jelezvén, mi várható a gyermekszereplőktől.


Az István, a király iskolába megy... program a 100 éves trianoni megemlékezés méltó részét képezi azáltal, hogy hazai és külhoni gyerekek egy színpadon éneklik a legnépszerűbb történelmi rockoperát. A győztesek egyik díja lesz, hogy elutazhatnak Párizsba, és egy versailles-i kirándulás keretében megnézhetik a szégyenletes trianoni szerződés aláírásának helyszínét. Természetesen egy disneylandi kirándulás sem maradhat el.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: