2013-04-03 17:35:07• hírek • Kocsis Zoltán

Gyerekek vették át a hatalmat a szatmári csendőrségen

Kitüntetéseket és előléptetéseket osztogattak, mégis a gyerekek voltak a legboldogabbak szerdán a csendőrség napján Szatmárnémetiben. Több száz apróság él az alkalommal és fogott a kezébe puskát, pisztolyt, pajzsot, tett a fejére sisakot vagy éppen ült be a szirénázó autóba. Közben pedig szólt a Rammstein.

Szerdán, április 3-án, megalapításának 163. évfordulóján ünnepelték a csendőrség napját a Szatmár Megyei Csendőrség szatmárnémeti központjában. Ezen alkalommal a 12.00 órakor kezdődött ceremónián Eugeniu Avram prefektus Victor Ponta kormányfő, Gheorghe Avram csendőrsparancsnok pedig Dan Stroe belügyminiszter üzenetét tolmácsolta az intézmény alkalmazottai felé.

Eugeniu Avram kiválósági oklevéllel jutalmazta a kedden Bukaerstben az év romániai csendőrévé választott Toth Gheorghe-Dan hadnagyot, Gheorghe Avram pedig alezredessé léptette elő Lese Nicolaét, Buzas Ioant pedig törzsőrmesterré. Az ünnepség során több csendőr részesült dicséretben szolgálatbeli vagy sportteljesítménye alapján.

A hivatalos ünnepséget 10.00 órai kezdettel a nyílt nap előzte meg. Az Eliza Zamfirescu, a Ion IC. Bratianu és a Traian Vuia Főgimnázium valamint a Mircea Eliade és a Balcescu-Petőfi Általános Iskola közel háromszáz diákja lélegzetvisszafojtva várta a bemutató kezdetét.

„Bemelegítésként" Cebat kutya mutatta meg, minként tesz ártalmatlanná egy bűnözőt és miként szedi azt ki egy autóból. A folytatásban tűzpárbajt imitáltak a csendőrök, majd bilincsbe verték a rossz fiút. Ezt különböző küzdősportok bemutatása következett, majd törtek a téglák, szóltak a szirénák, robbantak a füstbombák.

A tortán a habot a „szabad foglalkozás" jelentette: a gyerekek kézbe vehették a pisztolyokat, puskákat, felpróbálhatták a sisakokat, megragadhatták a pajzsokat. A kíváncsiak beülhettek a csendőrség autóiba, beindíthatták a szirénákat, felmászhattak a csapaszállító teherautóra.

Közben a pedig a hangfalakból szólt a Rammstein....

Csendorseg nyilt nap from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: