2013-05-03 13:35:31• hírek • Kocsis Zoltán

Gyerekeket örvendeztettek meg a csendőrök

A szatmárnémeti csendőrség tagjai gyerekeket örvendeztettek meg pénteken: két tucatnyi nehéz sorsú kiskorúnak okoztak feledhetetlen perceket a Diana házban.

A Mátyás király (Liviu Rebreanu) utcában található nevelőotthonnak jelenleg 23 lakója van. Ők fogadták nagy-nagy szeretettel péntek délelőtt a kiérkező csendőröket.

Az ortodox húsvét nagypéntekjén a csendőrök édességgel és piros tojással ajándékozták meg a gyerekeket. Valamennyien saját húsvéti dekorációt készíthettek, amelyeket aztán az ablakba akasztottak-ragaszkodtak.

A gyerekeknek hatalmas élményt okozott, hogy ők maguk készíthették el saját húsvéti díszeiket.

Ezt követően a csapat a ház udvarára vonult, ahol a csendőrök egy rögtönzött mini lőteret alakítottak ki. A gyerekek airsoft fegyverekkel gyakorolhatták a célba lövést. Volt, aki a csendőrök sisakját, pajzsát is kipróbálta. Körös-körül csak mosolygós arcot lehetett látni és nem a végén nem maradt el a közös fotózás sem.

A csendőrség gyakori vendég a Diana házban. Legutóbb május elsején, szerdán látogatták meg a hátrányos helyzetű gyerekeket. Akkori látogatásuk apropóját, az egyik gyerek, a 13 éves Kusnir Ionut, vagy ahogyan a magyarul beszélő gyerekek hívják, Jancsika születésnapja szolgáltatta. A bal oldalán évekkel ezelőtt teljesen leforrázott gyerek álma az, hogy felnőtté válva csendőr legyen - ezért egy pár csendőrbakancsot kapott ajándékba.

A csendőrség ezen túl igyekszik részt venni személyiségük fejlesztésében is: megpróbálják megtanítani nekik minként kerüljék el, hogy bűncselekmények áldozataivá váljanak vagy hogy viselkedésük ne legyen antiszociális.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: