2009-12-29 11:38:24• hírek • Gozner Gertrud

Gyerekek öröme

Karácsonykor sok gyermeknek okoznak örömet a játékok, ezért az ünnepeket megelőző periódusban a fogyasztóvédők fokozottabban ellenőrzik az ezeket forgalmazó üzleteket.

A november 23 és december 18 közötti időszakban a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal 12 véletlenszerűen kiválasztott, játékokat forgalmazó kereskedelmi egységet ellenőrzött. Összesen 2399 darab gyermekjátékot néztek át, ezek szinte egyharmada valamilyen hiányosságot mutatott.

A felügyelők többek közt leellenőrizték, hogy fel van-e tüntetve a termék gyártójának, importőrének és forgalmazójának az adatai, beleértve a postacímet, valamint el vannak-e látva megfelelő használati utasítással és figyelmeztető feliratokkal, arra is figyeltek hogy a játék eredeti legyen.

Mind a tizenkét boltnál felfedeztek valamilyen hiányosságot a hivatal munkatársai. Legtöbbször a termék leírása nem volt teljes egészében lefordítva az állam nyelvére, általánosságban fogalmazták meg őket, vagyis nem figyeltek minden egyes játék sajátosságára. A változatosság ellenére szinte mindegyik árura a műanyag játék felirat került.

Ezen kívül a kereskedelmi egységek helytelenül tüntették fel a nyitvatartási idejüket, sőt néhány esetben a bolt nevét is, valamint az árcédulák sem voltak rendben. Az ellenőrzési akció során a felügyelők 759 darab játékot időszakosan kivontak a forgalomból, és 12 bírságot róttak ki a kereskedőkre 55 ezer lej értékben.


Játékforgalmazókat ellenőriztek a fogyasztóvédők

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: