2017-06-13 08:28:52• hírek • Kocsis Zoltán

Gyerekek között száguldott el a teraszt Audijával letaroló férfi!

Centiken múlott csak, hogy nem lett tragédia szombaton abból az elmebeteg cselekedetből, amikor Florin Tarta személygépkocsijával tarolt le egy teraszt Szatmárnémeti központjában. Az Audi ugyanis gyerekek között száguldott el – akiknek megszólalt az édesapjuk.

Lucian Domsát a TV1 stábja szólaltatta meg. A férfi elmondta, arra lett figyelmes, hogy a lakása alatt ittas férfi balhézik a terasz alkalmazottaival. Kinézett a balkonon, mert tudta, hogy gyerekei a közelben tartózkodnak: 11 éves lánya, 7 éves fia és a szintén hét éves unokaöccse. Amikor Florin Tarta elkezdett száguldozni a terasz felé, a gyerekek közvetlen közelében haladt el. Domsa elmondása szerint unokaöccse ijedtében elesett a betonon, látható sérüléseket szenvedve, lányát pedig el is érte az autó.

Ami ennél is megdöbbentőbb, Domsa állítása szerint a rendőrség nem engedte, hogy feljelentést tegyenek, mondván, csak anyagi kár született, személyi sérülés nem. Így csak tanúként hallgatták ki őket. Az apa azonban nem kívánja ennyiben hagyni a dolgot és polgári pert óhajt indítani az Audi vezetője ellen.

Az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki hétfő délután az ügyészség is. Amely egy szót sem szól arról, hogy Tarta ittas lett volna. Erre talán magyarázatul szolgálhat, hogy csak másnap vetették alá alkoholvizsgálatnak...

A kommüniké kitér arra, hogy a férfi gyerekeket és felnőtteket veszélyeztetve száguldott végig a téren, obszcén kézmodulatokat téve feléjük, miközben verbálisan fenyegette, szidalmazta őket. A hatóság szerint a férfi által okozott kár értéke 4000 lej.

Az ügyészség egyelőre 60 napos hatósági felügyelet alá helyezte Florin Tartat – akinek, szokásukkal ellentétben, nem írták le teljes nevét, csak monogramját -, felhívva a figyelmet: ez korántsem a végleges ítélet, csak a vizsgálat folyamatának részét képező döntés.

A bírósági ítéletre nyilván még várni kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: