2013-09-04 15:51:17• hírek • Póti Orsolya

Gyerekek Mátyás király udvarában

Számos érdekes program fogadja azokat a gyerekeket akik szeptember 6-ig az Aranykapu Kulturális Egyesület által működtetett Fonó-Házba látogatnak. Ugyanis most zajlik az utolsó vakációs alkotóhét.

Szeptember, azaz Őszelő hava 2-6. között a nyári vakáció utolsó tematikus hete zajlik a Fonó-Házban „Mátyás király udvarában" címmel. A napközis kézműves tábor a magyar reneszánsz világába repíti el a résztvevő gyerekeket különféle kézműves-foglalkozásokon keresztül.

A kor szellemét megidéző alkotótevékenységeket különféle játékok, korhű zene, mondák s egyéb meglepetések tesznek teljessé - derült ki a Holló utcai Fonó-Házba tett látogatásunkkor. Eddig az oktatók számos interaktív előadással várták a gyerekeket, szerdán pedig papírmerítés és a gyertyaöntés technikájával ismerkedtek a résztvevők.

A papírmerítés igencsak lekötötte a gyerekek figyelmét: egy csoport barna színű papír, míg egy másik fehér papír készítésével foglalatoskodott. Ezeket virágszirmokkal, fűszállal és levelekkel tették különlegesebbé. Nezezon Enikő elmondta: a gyertyákhoz hasonlóan, a saját készítésű papírok - képeslapok - is alkalmasak ajándéknak.

Szerda délután egy rendhagyó történelem órára is sor kerül Fonó udvarán. Ezt Keresztesi Csaba szatmári történész tartja majd meg, aki többek között Mátyás király életéről oszt majd meg érdekes információkat a gyerekekkel.

A kézműveskedés mellett különféle játékokba is bekapcsolódhatnak a gyerekek, péntekre pedig egy meglepetéssel készülnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: