2012-06-01 19:29:44• hírek • Szatmár.ro

Gyerekeink jövője, mindannyiunk jövője!

Gyereknapi rendezvényekre, ballagásokra, könyvcserére látogattak az RMDSZ jelöltjei.

Június elsején, a nemzetközi gyereknap alkalmával az RMDSZ jelöltjeinek körében is a gyerekeké és a szatmárnémeti fiataloké volt a főszerep.

Reggel Ilyés Gyula a Polgármesteri Hivatal, a Rendőrség és a G.M. Zamfirescu Művelődési Ház együttműködésében megszervezett hivatalos városi gyereknapi rendezvényre látogatott el, majd ezt követően az RMDSZ által szervezett gyereknapon vett részt a város régi központi parkjában.

Délelőtt 11 órától az RMDSZ városi és megyei tanácsos-jelöltjei ajándékcsomagokat osztogattak az árvaházi gyerekeknek a múzeum előtti téren, a továbbiakban pedig nagyszabású könyvcsere akcióra került sor a Szatmári Magyar Diákszövetség szervezésében.

Az Okoscsere nevet viselő program során a jelenlevők Markó Béla, volt szövetségi elnökkel, Csehi Árpád, megyei tanácselnökkel és Ilyés Gyula, polgármesterrel is beszélgethettek. Könyveiket elcserélve a Kölcsey Ferenc Gimnázium ballagására folytatták útjukat az RMDSZ képviselői, melynek keretén belül Ilyés Gyula és Csehi Árpád könyvcsomagokkal és könyvutalványokkal ajándékozta meg az iskola kiemelkedő diákjait, akárcsak a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont és a Református Gimnázium ballagóit.

A politikusok jókedvűen válogattak a könyvek között

Csehi Árpád Szabolcs a Kölcsey Ferenc Főgimnázium végzőseinek mondott beszédében kihangsúlyozta, hogy hosszú út után végre otthonra talált a nagymúltú intézmény. A helyi és megyei önkormányzat támogatásával újra megfelelő körülmények között fogadja majd akár a visszatérő diákokat is. A végzősöknek mondott üzenetében jelezte, hogy az Alma mater tanításait vigyék magukkal az életbe, s hittel, kitartással, bizalommal menjenek tovább azon az úton, amelyre az iskola, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban választottak maguknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: