2011-08-02 14:32:51• hírek • Póti Orsolya

Azt mondják, kevés a hal a tóban

Idén közel százhúszan váltottak horgászengedélyt az Adorján településben található egyesületi tavakra. A horgászok azonban nincsenek megelégedve a körülményekkel, hetekkel ezelőtt panaszt tettek a Szatmár Megyei Sporthorgászati Egyesületnél.

A horgászok azt mondják, kevés a hal az adorjáni tavakban. Kifizetik az éves engedélyt, mindennek ellenére nincsenek megelégedve a körülményekkel, hiszen a cél, amiért oda mennek meghiúsul. Hetekkel ezelőtt a horgászok panaszt is tettek a Szatmár Megyei Sporthorgászok egyesületnél.

Az esetről Czumbil Tiborral, az egyesület elnökével beszélgettünk, aki belátta, hogy a körülmények nem éppen kedvezőek, de igyekeznek ezen állandóan javítani.

„Mint másokat, úgy a horgászokat is utoléri a gazdasági krízis. Idén jóval kevesebben váltották ki az engedélyt ezekre a tavakra, az egyesület pedig pont az engedélyekből befolyó összegből tudja fenntartani a tavakat. Mivel kevesebb pénz folyt be idén, kevesebb halat tudtunk telepíteni. Mindemellett az itt horgászók 50 százaléka avasfelsővárosi, akik fél áron kapják meg az engedélyeket" - nyilatkozta Czumbil a Szatmár.ro-nak.

Két héttel ezelőtt az egyesület 750 kilogramm halat telepített az adorjáni tavakba, és 350 kilogramm halat a szamosdarai tóba. Ennek eredményeként, többen is fordultak az egyesülethez engedélyekért, javarészt diákok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: