2009-02-02 22:39:09• hírek • Csenteri Judit

Gyengék a romániai egyetemek

A romániai egyetemek az oktatás minőségének szempontjából más országokhoz képest, a harmadik világ egyetemeihez hasonlóan, az utolsó helyeken szerepelnek.

A.hazai egyetemek közül mindössze a Bukaresti Egyetem található meg a világ legjobb egyetemeit összefoglaló Times Higher Education listán. A helyezés azonban egyáltalán nem megtisztelő, hiszen a Bukaresti Egyetem mindössze a legjobb 500-600 egyetem között szerepel, hasonlóan olyan országok egyetemeihez, mint Bangladesh vagy Sri Lanka.

A romániai oktatási folyamatot felülmúlták olyan országok egyetemei, mint Pakisztán, Irán vagy Egyiptom. Pakisztán például, a 600-as toplistán két egyetemmel is képviselteti magát, amelyek közül az egyik a 376. helyet foglalja el. Irán, Egyiptom, Magyarország, Szlovénia, Csehország egyetemeinek sikerült 400 és 500 közötti helyezéseket elérniük, jócskán meghaladva így a Bukaresti egyetem oktatási színvonalát.

A Times Higher Education listát 5 különböző kritérium alapján állították össze, s évente elvégzik annak érdekében, hogy egy objektív rálátást biztosítsanak a nemzetközi felsőoktatási rendszer minőségére.

Az egyetemisták véleményét nem kérték ki

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: