2011-07-08 11:27:01• hírek • Szatmar.ro/Gandul.info

Gyenge minőségű a benzin Romániában

A Romániában árult benzin minősége az utóbbi időkben romlott, ami miatt a gépkocsik technikai problémái is megsokasodtak - írja a Gandul.  A Román Fuvarozók Szövetségének elnöke, Augustin Hagiu a lapnak azt nyilatkozta, egy jelentést küldtek az Országos Fogyasztóvédelmi Hatósághoz, melyben értesítik őket a jelenségről. "A benzin oktánszáma kisebb, ami miatt a fogyasztás is nő, valamint a szervizekben szembesülünk azzal, hogy gyakran vizet találunk a tartályban".

Mivel a meghibásodást sok esetben az üzemanyag rossz minősége okozza, ilyenkor a garanciában lévő gépkocsi esetében is saját zsebből kell megtéríteni a kárt, panaszolja Augustin Hagiu, aki szerint nem csak a benzines, de a dízeles gépkocsivezetők is szembesülnek az üzemanyag minőségi problémáival.

A fogyasztóvédelmi hatóság elnöke a jelentésre válaszolva elmondta, a bejelentéstől függetlenül is tervezték megvizsgálni az üzemanyagok minőségét.  A hivatalos adatok szerint azonban az üzemanyagok minősége Romániában megfelel az Európai Uniós elvárásoknak. Ugyanezen a véleményen voltak a Petrom, a Lukoil és a Rompetrol illetékesei is, akik szerint más oka lehet a meghibásodásoknak, az üzemanyagok ugyanis megfelelnek a szabványoknak.

A rossz minőség ellenére az Európai Unióban éppen Romániában nőtt a legnagyobb mértékben a benzin ára az év első felében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: