2009-08-18 07:43:57• hírek • Ferenczi Noémi

Gyenge jegyek a román szóbelin

A román nyelv és irodalom szóbeli vizsgával kezdődött hétfőn reggel az idei pótérettségi.

Azok a tanulók, akik valami miatt nem jelentek meg vagy megbuktak az előző érettségi szesszióban hétfőtől kezdődően pótvizsgázhatnak. Országos szinten összesen közel 50 ezer diák fog idén pótérettségizni. Szatmár megyében összesen 1119 diák iratkozott fel a pótérettségire. A pótérettségi vizsgáinak sorrendje megegyezik az előző érettségi vizsgáinak sorrendjével. Hétfőn román nyelv és irodalomból szóbeliztek a diákok, ezt követik majd az anyanyelv és idegennyelv szóbelik, aztán az írásbelik sora következik. Az utolsó vizsgára augusztus 26-án kerül fog sor kerülni.

 

A hétfői szóbelire összesen 220 diák volt feliratkozva, ebből 194-en jelentek meg és mindannyian átmenő osztályzatot kaptak. Egyetlen diák sem kapott tízest és csupán 15 diák szerzett 9-9,99 közötti osztályzatot. A legtöbben 6 és 7,99 közötti jeggyel tértek haza a pótérettségi első napján.

Kedden az anyanyelv vizsgával folytatódik az idei pótérettségi, magyarból 36-an, németből pedig ketten szóbeliznek.

Az idei pótérettségiztetés négy vizsgaközpontban zajlik: a Ioan Slavici Főgimnáziumban, az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumban, a Constantin Brancusi Iskolaközpontban és a Nagykárolyi Elméleti Líceumban.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleménye szerint, minden az előírások szerint és zavartalanul zajlott a pótérettségi első napján. A szóbeliző diákok feleleteit egy két pedagógusból álló bizottság értékelte, még három diák jelenlétében. A diákoknak jogukban állt második tételt húzniuk amennyiben az elsővel nem boldogultak. A második tételhúzás minden esetben egy pont levonással jár.


Minden diák átmenő jegyet kapott a hétfői román szóbelin
Minden diák átmenő jegyet kapott a hétfői román szóbelin


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: