2011-07-01 16:02:26• hírek • Szatmár.ro

Befejeződött az érettségi

Pénteken délelőtt az utolsó, szaknak megfelelő felmérővel ért véget az idei érettségi. Az eredményekre azonban vasárnapig várniuk kell a végzősöknek.

A közel 220 ezer romániai végzős június 6.-a óta román nyelv és irodalomból, anyanyelvből, digitális kompetenciából, számítástechnikai ismeretekből, valamint idegen nyelvből bizonyíthatta be felkészültségét. Az írásbeli vizsgákat ezen a héten rendezték meg, hétfőn románból, kedden anyanyelvből, szerdán történelemből vagy matematikából érettségiztek, pénteken pedig a szaknak megfelelő írásbelivel végződött az idei első érettségi szesszió.

A diákokat választás szerint fizikából, kémiából, biológiából, földrajzból, filozófiából, logikából, pszichológiából, közgazdaságtanból, vagy szociológiából mérték fel.

Szatmár megyében a 3500 vizsgázó közül csak a matematikai írásbeliről kellett kizárni szerdán egy fiatalt. A végzős a Mihai Eminescu Főgimnáziumban vizsgázott, ám a felvigyázó tanárok mobiltelefont találtak nála.
Ezt egyébként köztudottan tilos volt bevinni, így a fiatalra komoly szankció is várt: 2012 augusztusáig nincs joga az érettségin való részvételre.

Az érettségi eredményeit vasárnap, július 3-án legkésőbb 16 óráig kell kifüggeszteni a tizenegy Szatmár megyei vizsgaközpontban, ezt követően, hétfőn 8-12 óra között, négy óra áll az elégedetlen diákok rendelkezésére, hogy óvásaikat benyújtsák.
 Az óvásokat július 5-7. között bírálják el, a 2010/2011-es tanév első érettségijének végső eredményeit pedig július 8-án teszik közzé.


Véget ért a végzősők számára az érettségi - vasárnap kiderül, kinek hogy sikerült
Véget ért a végzősők számára az érettségi - vasárnap kiderül, kinek hogy sikerült


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: