2011-07-03 18:54:56• hírek • Szatmár.ro

Gyenge eredmények az érettségin

Az elmúlt évek leggyengébb eredménye született az idei érettségin. Sok megyében még a 45 százalékot sem érte el a sikeresen vizsgázók aránya.

Vasárnap délelőtt kifüggesztették a 2010/2011-es tanév első érettségi eredményeit.Vannak az országban olyan középiskolák, amelyekben egyetlen diáknak sem sikerült az érettségije. Mehedinti megyében például 27,5 tized százalékos átmenési arányt jegyeznek, míg tavaly 82 százalék vizsgázott sikeresen. Brassó megyében a diákok 45,8 tized százalékának sikerült átmenő osztályzatot szereznie, Hunyad megyében a vizsgára jelentkezők 39 százaléka ment át az érettségin.

Szatmár megyében a tanfelügyelőség képviselői egyelőre nem tudták megmondani portálunknak, hány százalékos az átmenőségi arány, hiszen az adatok összesítése és a fővárosba való továbbítása vasárnap délután még javában zajlott, azt azonban sejteni lehetett, hogy nem sokkal jobb az arány térségünkben sem.

A szigorú érettségiről egyébként rekordszámú diákot kellett kizárni: országos szinten 661 vizsgázót értek csaláson.


Érettségi: gyenge eredmények


Szatmár megyében négy diákot értek csaláson a vizsgáztatók: szerdán egy tanulót a Mihai Eminescu Főgimnázium vizsgaközpontjában kaptak puskázáson, pénteken pedig újabb három tanulót kizártak, kettőt a szatmárnémeti Ion I. C. Brătianu Iskolaközpontból, egyet pedig a Constantin Brâncuşi Faipari Iskolaközpontból. A kizárt diákokra szigorú büntetés vár: legközelebb csak 2012 augusztusában próbálkozhat újra, addig nincs joga az érettségin való részvételre.

Azok a diákok, akiknek nem sikerült valamelyik vizsgájuk, vagy nem érték el a hatos összátlagot, óvást nyújthatnak be hétfőn reggel 8 és déli 12 óra között. A megfellebbezett dolgozatokat július 5-7. között javítják újra. Az érettségi végleges eredményeit július 8-án teszik közzé.

Az idei pótérettségire egy hét múlva, július 11-15. között kell beiratkozni, a vizsgákra pedig augusztus 22 - szeptember 1. között kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: